+45 6253 2406

Ærø Hotel inviterer på Operaophold i den fantastiske og ikke mindst spændende gamle skipperby Marstal, som har nogle af danmarks mest stolte søfartstraditioner.

3 dage – 2 overnatninger

– Prisen er ved 2 personer i delt dobbeltværelse og inkluderer halvpension, A-billet til to operaer på én gang: “Bajadser” og “Kappen”, guidet bustur Ærø rundt, rundvisning med smagsprøver på Rise Bryggeri, transport til og fra operaforestillingen samt gratis færgebillet for en alm. personbil med minimum 2 passagerer til Ærø t/r.

Info om Operaophold kun ankomst fre. d. 30. juni

Halvpension: Stor kontinental morgenbuffet samt 2-retters aftenmenu eller buffet (afhængig af køkkenchefens valg) (Lørdag: 3-retters italiensk operabuffet med udvalgte italienske vine ad libitum).

Transport til og fra operaforestillingen: Transport foregår med kørsel i bus fra Ærø Hotel til forestillingen og retur til Ærø Hotel efter forestillingen.

Pris pr. person i dobbeltværelse 2.595,-

Tillæg

Tillæg for enkeltværelse, pr. nat     175,-

For at reservere operaophold på Ærø kan du sende en mail til info@aeroehotel.dk, eller kontakte os direkte på telefon 6253 2406.

Info om operaen

Lørdag den 1. juli kl. 20 opfører guidOpera i samarbejde med Ærøs Operavenner hele to operaer i Ebbes Bådebyggeri v/Monica Fabricius. For niende gang vil hele den store bådehal genlyde af sang og musik og give såvel publikum som aktører en storslået musikalsk oplevelse i det rum, der ved et lykkeligt tilfælde har en ganske udsædvanlig god akustik.
På et afgørende punkt ligner opera ikke virkeligheden, for den voldsomme død er heldigvis undtagelsen i virkelighedens verden, selv om den forekommer. Men de store følelser – og ikke mindst jalousien – kender de fleste til, og netop derfor taler opera så stærkt til sit publikum. Det er selve livet, det at være et menneske blandt andre mennesker, det handler om!
Jalousien er omdrejningspunktet i Leoncavallos ”Bajadser” og Puccinis ”Kappen”, og i begge tilfælde vækkes jalousien af utroskab.

Opera_Bajadser

Den kendteste af disse to operaer er nok ”Bajadser”, som hyppigt opføres sammen med ”Cavalleria Rusticana”, men altså ikke denne gang. Historien handler om en skuespillertrup, hvis leder, Canio, er jaloux, fordi en af skuespillerne, Tonio, gør tilnærmelser til hans kone, Nedda. Hun afviser ham imidlertid, for hun er mere interesseret i en ung bonde ved navn Silvio. Silvio opsøger Nedda og forsøger at overtale hende til at flygte med ham. Denne samtale overværer den afviste og sårede Tonio i det skjulte, og han beslutter sig for at hævne sig ved at hente ægtemanden Canio på kroen.
Silvio når at flygte, og Nedda nægter at sige hans navn. Canio kan bare ikke slippe tanken, og om aftenen – midt under forestillingen – kommer han ind på scenen i rollen som bajadsen. Nedda er der allerede i rollen som Columbine, og foran publikum prøver han at presse hende til at fortælle elskerens navn. Hun nægter vedblivende, hvorefter Canio slår hende ihjel. Silvio forsøger at komme sin elskede til undsætning. Det koster også ham livet. Alt er forbi, eller som Tonio siger til publikum: ”Komedien er slut.”

Puccinis opera ”Kappen” er den første af de tre operaer, som indgår i ”Il trittico”, tre enaktere skrevet i årene 1915-1918. Jalousien blomstrer i fuldt flor, da Micheles pram er færdiglastet og hans kone, Giorgetta foreslår at invitere havnearbejderne på et glas vin. Havnearbejderne er alle betaget af Giorgetta, og hun bliver tydeligvis tiltrukket af den unge Luigi, som bliver hængende for at aftale et stævnemøde med Giorgetta. Aftalen bliver, at Giorgetta skal tænde en tændstik som signal om klar bane. Luigi går, og Michele, der tydeligt fornemmer, at noget er galt, begynder at tale om, at hun ikke elsker ham mere, og at han længes tilbage til den gang, de sad indhyllet på skibets dæk i de kølige aftener.
Giorgetta går til køjs, medens Michele filosoferer over, om hans kone mon har en elsker. Han tænder sin pibe og kommer derved til at sende signal til Luigi, som straks lister sig ombord. Michele opdager ham og tvinger ham til at tilstå – og kvæler ham! Liget gemmer han under sin kappe, og da Giorgetta kommer op på dækket, opfordrer han hende til at varme sig under den lune kappe som i gamle dage. Der venter hende et chok!

Det bliver en dramatisk aften i Ebbes Bådebyggeri med nogle af landets bedste sangere på scenen. Ud over Guido Paevatalu, som har instrueret forestillingerne, medvirker blandt flere andre Niels Jørgen Riis og Anders Jakobsson.

Rejsetip:

Vi anbefaler, at man altid reserverer plads til bilen hos Ærøfærgerne på

www.aeroe-ferry.dk eller på tlf. 6252 4000.